“Olav Nils Sunde förvärvar ännu en lyxig bostad – nu äger han Norges dyraste lägenhet”

Olav Nils Sunde har säkrat lägenheten på Kavringen 6 i Oslo för 110 miljoner kronor, enligt en översikt från Ambita över fastigheter med inskrivna köp. Bostaden inskrevs den 27 september.

Sunde, mest känd som ägare av färjerederiet Color Line, rankas enligt Kapital som Norges 27:e rikaste person med en uppskattad förmögenhet på 12 miljarder kronor.

Lägenheten överlåts från John Michael Evans, enligt Ambita. Evans är tidigare olympisk guldmedaljör i rodd från Los Angeles 1984 och är för närvarande teknologidirektör och president för den kinesiska jättekoncernen Alibaba Group. Lägenheten köptes för 70 miljoner kronor av den avlidna Kari Monsen Røkke 2015, enligt Finansavisen.

Olav Nils Sunde äger redan Norges dyraste lägenhet i samma byggnad, köpt för 236,5 miljoner kronor redan 2013.

– Vissa personer väljer att investera stora summor i Picasso eller Munch. Jag har valt att investera i en unik och enastående bostad på Tjuvholmen. Trots att det här var en otroligt dyr investering och långt över planerat, är jag övertygad om att det kommer att vara en bra investering på lång sikt, skrev Sunde i ett e-postmeddelande till DN vid den tiden.

Endast en bostad i Norge har sålts för en högre summa genom tiderna, det var när Ferd-arvingen Katharina Andresen köpte en villa på Bygdøy för 585 miljoner kronor.

Analyserat och förklarat:
Olav Nils Sunde, ägare av Color Line, har köpt ännu en lyxig bostad i Oslo för 110 miljoner kronor. Han äger redan Norges dyraste lägenhet i samma område. Denna investering visar på Sunde’s ekonomiska styrka och hans tro på långsiktig avkastning. Att investera i exklusiva fastigheter kan vara en lönsam affär, som även vanliga människor kan dra nytta av genom att välja rätt investeringar för sin ekonomi. Det är viktigt att ha en långsiktig strategi och göra genomtänkta investeringar för att uppnå ekonomisk framgång och välbefinnande.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version