Regeringen ökar investeringarna i fylkesvägar över hela landet och föreslår nästan en halv miljard mer i budgeten för 2025. Det är en ökning med 11,4 procent från i år.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) och kommunal- och distriktsminister Erling Sande (Sp) har gett grönt ljus för mer pengar till fylkesvägarna. Tillsammans presenterar de en lista över hur pengarna fördelas på alla landets fylken.

Totalt kommer regeringen att ge 4,16 miljarder kronor i bidrag till fylkesvägarna nästa år. För Västlandsdelen ser siffrorna ut som följer:

2024: 979,1 miljoner kr
2025: 1.076,0 miljoner kr
Ökning: 96,9 miljoner kr

Regeringen planerar att öka anslagen med 1 miljard kronor årligen i genomsnitt till fylkesvägarna under de kommande sex åren. Detta är en del av en större satsning för att förbättra infrastrukturen i landet.

Analys:
Regeringens ökade investeringar i fylkesvägar kommer att ha en positiv påverkan på infrastrukturen i hela landet. Genom att förbättra vägarna kan man öka tillgängligheten och underlätta för både invånare och näringsliv. Dessutom kan detta leda till ökad ekonomisk tillväxt och skapa fler jobbmöjligheter. Det är en viktig satsning för att stärka landets infrastruktur och främja hållbar tillväxt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version