Christiania Glasmagasin, en del av Brynestads konsern 3 Norske, har gått i minus og planlegger å spare flere titalls millioner. Det er forventet at nedleggelsen av opptil 17 butikker vil føre til en kostnadsbesparelse på 44,5 millioner kroner. Butikkjeden har 39 butikker i Norge og opplevde en nedgang i omsetning fra 347,8 millioner til 332,6 millioner kroner i 2023. Ledelsen implementerer tiltak som nedlegging av ulønnsom drift og satsing på nye salgskanaler for å forbedre resultatene.

Brynestads konsern omsatte for rundt 1,19 milliarder kroner i 2023, en økning fra 1,17 milliarder året før. Årsresultatet forbedret seg til minus 19,6 millioner kroner fra minus 50,1 millioner året før. Cruisevirksomheten Sea Dream Yacht Club var den mest innbringende delen av konsernet, med en omsetning på 585,4 millioner kroner i 2023.

Analyse:
Christiania Glasmagasin, en del av Brynestads konsern 3 Norske, står overfor økonomiske utfordringer og har implementert tiltak for å redusere kostnader. Nedleggelsen av butikker og fokus på nye salgskanaler er strategier for å snu den negative trenden i omsetning og driftsresultat. Brynestads konsern opplevde en økning i omsetning i 2023, hovedsakelig drevet av cruisevirksomheten Sea Dream Yacht Club. Dette viser at diversifisering av virksomheten kan bidra til økonomisk vekst og stabilitet. Det er viktig for investorer og interessenter å være oppmerksomme på selskapets strategier og resultater for å ta informerte beslutninger om investeringer og forretningsforbindelser.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version