IFK Norrköping och Halmstad delar poängen efter omdiskuterat domslut

IFK Norrköpings Vito Hammershøy-Mistrati sköt in 1–0 mot Halmstad – trodde han. Victor Wolf blåste av för hands. Norrköpingspelarna var oförstående över det bortblåsta målet. Fullt rimligt enligt de något svårtydda tv-bilderna. Någon touch på handen gick inte att urskilja när Norrköpingspelaren Hammershøy-Mistrati tog med sig bollen i straffområdet i den 51:a minuten – och sedan hittade nätet bakom Tim Rönning. En viktig trepoängare för ”Peking” i nedre delen av tabellen blev i stället till delad poäng. Det innebär att Norrköping spelade 0–0 i en match för första gången på över fem år (omgång 18 2019). Sviten på 155 matcher i följd utan en mållös match är nu över. Poängen gör att Halmstad går upp på lika många poäng (24) som IFK Göteborg, men ligger kvar på negativ kvalplats. I den första halvleken hade de båda lagen varsin stor möjlighet – Rasmus Wiedesheim Paul för Halmstad, och Jesper Ceesay för Norrköping. Men något mål fick publiken på Örjans Vall inte se, vare sig i första halvlek eller senare när hemmalaget tryckte på. Norrköping har fortsatt tre poäng ner till duon på 24 poäng och ytterligare två ner till 15:e plats.