En fransk opinionsundersökning visar att populariteten för Kylian Mbappé rasar i hemlandet.

Bara 54 procent av fransmännen har en ”bra bild” av den 25-årige anfallaren.

Den är minskning med tolv procent sedan april och andra siffror sjunker också kraftigt.

Kylian Mbappé har flyttat från Paris Saint-Germain till Real Madrid, han hade ett tufft EM med Frankrike i somras med skada och bara ett mål.

Nu ifrågasätts hans image och status som kapten för det franska fotbollslandslaget.

Franska RTL rapporterar om opinionsundersökningen genomförd av företaget Odoxa.

Endast 58 procent (minus 22 procent jämfört med 2019) tycker att Kylian Mbappé är ”sympatisk”, 57 procent att han är ”nära folket” (minus 19 procent) och 35 procent att han är ”ödmjuk” (minus 31 procent).

Dåligt val som kapten

52 procent av fransmännen tycker också att Kylian Mbappé är ett dåligt val av landslagskaptenkapten, 54 procent skulle vilja att förbundskaptenen Didier Deschamps utser någon annan och 58 procent tycker att Antoine Griezmann skulle vara ett bättre val (men under måndagen meddelade Antoine Griezmann att han slutar i landslaget).

59 procent tycker inte att Ligue 1 har blivit tråligare att titta på sedan Kylian Mbappé försvann och bara 52 procent tycker att hans flytt har försämrat PSG.

Efter att ha gjort mål fem matcher i rad (sex mål totalt) för Real Madrid missade Kylian Mbappé söndagskvällens bortaderby mot Atletico Madrid (1–1).

En skada i muskel på baksidan av vänster lår ska enligt uppgifter innebära en frånvaro på tre veckor.

Analys: Kylian Mbappé, en gång hyllad som en av fotbollsvärldens största stjärnor, nu ser sin popularitet sjunka i Frankrike. Med minskad goodwill från fans och ifrågasatt ledarskap som landslagskapten kan hans framtid som en av de mest eftertraktade spelarna vara hotad. Hans övergång till Real Madrid har inte heller varit problemfri, med skador och avbrott i spel. Det är en intressant utveckling att följa för investerare och fotbollsfans, då det kan påverka både spelarövergångar och lagens prestationer på den internationella scenen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version