Irans angrepp på Israel påverkar marknaden på första handelsdagen i fjärde kvartalet

Enligt den senaste nyhetsrapporteringen har Irans missilangrepp mot Israel skapat oro på börsmarknaden i USA. Christian Lie, chefsstrateg på Formue, uttrycker sin oro över att situationen kan eskalera till det värsta tänkbara scenariot om Irans oljeproduktion eller oljetransporter påverkas.

Marknaden är extra känslig efter den långa perioden av framgång hittills. Därför reagerar den starkt på potentiella negativa chocker som detta angrepp kan medföra.

Vid stängningstid i USA såg det ut så här på börsen:
– S&P 500-indexet ned 0,9 procent
– Dow Jones-indexet ned 0,4 procent
– Nasdaq Composites-indexet ned 1,5 procent

Oljepriset vände uppåt efter att ha fallit tidigare på dagen på grund av oro för svaga marknadsutsikter. När USA meddelade att Iran förberedde sig för rakettangrepp på Israel, steg oljepriset till över 75 dollar per fat. Efter missilangreppet ligger priset nu på 74 dollar per fat.

Flera faktorer, inklusive rykten om rakettangrepp, högre råvarupriser, storstrejken i amerikanska hamnar och svaga sysselsättningssiffror, har bidragit till nedgången på USA:s börser.

Apple är ett av de företag som dragit ned marknaden. Aktien har fallit med 3,1 procent, efter en ökning dagen innan. Analytiker är osäkra på om efterfrågan på den senaste iPhone-modellen är tillräckligt stor för att accelerera företagets intäkter.

Sammanfattningsvis har den senaste händelseutvecklingen på marknaden påverkat flera stora företag och investerare bör vara medvetna om de potentiella konsekvenserna av dessa händelser för sina investeringar och ekonomiska framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version