Investeraren dyker upp med en aktiepost i offshorerederiet

Investor och miljardär Christen Sveaas. Foto: Javad Parsa / NTB

Publicerad: Just nu

Kistefos är upptagen på aktieägarlistan i offshorerederiet Dof på tisdag, enligt E24s investerarlistor. Christen Sveaas bolag är upptaget med 180 000 aktier, vilket med gårdagens stängningskurs har ett värde på nästan 16 miljoner kronor. Aktieägarlistorna har några dagars fördröjning och fångar därmed inte upp förändringar som har skett under perioden. Förändringar kan komma från vanliga köp eller försäljningar, men också från andra typer av transaktioner eller händelser.

Offshoreinvestor

Koncernen för investeraren Christen Sveaas har verksamhet inom ett antal områden och är en storinvestor i flera offshorerederier. Sveaas tog tidigare i år kontrollen över Sea1 Offshore efter att grundaren och styrelseordföranden Kristian Siem lämnade skeppet efter en oenighet med Sveaas. Han är också största ägare i offshorerederiet Viking Supply Ships. Sveaas är för närvarande mitt i en konflikt i Solstad Offshore. Det Skudeneshavn-baserade rederiet har fått mycket uppmärksamhet i finanspressen de senaste månaderna på grund av en aktieägarkonflikt på hög nivå. Den pågår mellan största ägaren Kjell Inge Røkke på ena sidan och Christen Sveaas på den andra. Det senaste är att Sveaas’ Kistefos kommer att stämma aktörer inblandade i refinansieringen.

Analys:
I denna artikel rapporteras det att investeraren Christen Sveaas har förvärvat en aktiepost i offshorerederiet Dof. Med en aktieägarandel på 180 000 aktier värderade till nära 16 miljoner kronor vid gårdagens stängningskurs visar det på Sveaas intresse och engagemang i offshorerederier. Dessutom beskrivs Sveaas’ pågående konflikt i Solstad Offshore, vilket ger läsaren en inblick i det komplexa finansiella landskapet. För investerare är det viktigt att vara medveten om sådana händelser och förändringar i aktieägarstrukturen, eftersom det kan påverka deras investeringsbeslut och portföljhantering.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version