Linköping FC sparkar tränaren Rafael Roldán efter en tuff säsong i damallsvenskan

Linköping FC har tagit beslutet att avsluta samarbetet med huvudtränaren Rafael Roldán efter en svår säsong. Assisterande tränaren Jonne Kunnas tar över som ny huvudtränare för laget.

Roldán, som endast var 35 år gammal när han anställdes inför säsongen, har inte lyckats leverera de önskade resultaten för klubben. Efter endast en seger under hösten mot bottenlaget Trelleborg, har beslutet att avsluta samarbetet tagits.

Linköping som tidigare aspirerade på topplaceringar i damallsvenskan har haft en utmanande säsong med förluster av flera nyckelspelare. Jonne Kunnas tar nu över ansvaret för laget och hoppas kunna vända på resultatet.

Analys: Linköping FC har tagit ett drastiskt beslut genom att sparka sin tränare Rafael Roldán. Resultaten har inte varit tillfredsställande och klubben hoppas att en förändring på tränarposten kommer att leda till bättre prestationer på planen. För supportrar och investerare i klubben kan detta beslut påverka både lagets prestationer och ekonomiska resultat på kort och lång sikt. Det är viktigt att följa hur laget reagerar på denna förändring och vilka effekter det kan ha för klubbens framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version