Stolt-Nielsen presenterar starka resultat för tredje kvartalet

Stolt-Nielsen, ett ledande rederi på Oslo Børs, har nyligen offentliggjort sina kvartalsresultat för det tredje kvartalet. Enligt företagets senaste rapport ökade nettovinsten till 99 miljoner dollar jämfört med 90 miljoner dollar under samma period föregående år. Driftsresultatet (ebitda) ökade till 215 miljoner dollar från 200 miljoner dollar samma period året innan. Omsättningen ökade också till 733 miljoner dollar från 694 miljoner dollar under det tredje kvartalet.

Analyser visar att företagets resultat överträffade förväntningarna enligt Bloomberg-estimaten. Stolt-Nielsen är verksamt inom kemikalietankskepp och har även verksamhet inom terminaler och containrar.

Enligt företagets VD, Udu Lange, förväntas de långsiktiga grundläggande förhållandena för utbud och efterfrågan inom kemikalietankmarknaden förbli stödjande. Det förväntas också att produkttankmarknaden kommer att stärkas mot slutet av året, vilket kommer att minska påverkan av svingningar. Trots att intjäningen på TCE-nivåer under tredje kvartalet var rekordhög förväntas den minska under fjärde kvartalet.

ABG Sundal Collier betonar i sin analys att kemikalietankraterna har sjunkit från de höga nivåerna under sommaren. Trots detta är raterna fortfarande 17 procent högre jämfört med föregående år i september. Mäklarhuset förutspår ett totalt utdelningsbelopp på fyra dollar per aktie för Stolt-Nielsen under 2024.

Analytiker är eniga om att aktien fortfarande är köpvärd. Samtliga nio mäklarhus som följer aktien har högre kursmål än nuvarande nivåer, med ett genomsnitt på 512,5 kronor per aktie. På onsdagen handlas aktien för 388 kronor, med en toppnotering på 518 kronor. Företagets marknadsvärde uppgår till knappt 23 miljarder kronor.

I en sammanfattning visar detta att Stolt-Nielsen har presenterat starka resultat för det tredje kvartalet och att analytiker förutspår en fortsatt positiv utveckling för aktien. Det är en investering som kan vara attraktiv för investerare som letar efter tillväxt inom sjöfartssektorn.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version