Fabio Maresca avstängd från att döma fotbollsmatcher i Europa efter hot om att döda en spelare

En skandal har skakat fotbollsvärlden när domaren Fabio Maresca hotade en spelare under en match i den kuwaitiska ligan. Incidenten ledde till att Maresca avstängdes från att döma i Europa i minst en månad. Trots detta får han fortsätta att döma i Kuwait.

Fabio Maresca, som har varit domare sedan 2011 och UEFA-domare sedan 2018, hamnade i blåsväder när han anklagades för att ha hotat att döda spelaren Khaled Al Murshed. Maresca har försvarat sig genom att hävda att det var ett skämt, men detta har ändå lett till konsekvenser för hans domarroll.

Som en följd av händelsen har Maresca blivit avstängd som fjärdedomare i en Champions League-match samt från att döma i Italien. Trots att han får fortsätta att döma i Kuwait, har detta incidenten satt en skugga över hans tidigare framgångsrika domarkarriär.

Det är viktigt att alla inom fotbollsvärlden agerar professionellt och respektfullt, oavsett om det är på eller utanför planen. Denna händelse är en påminnelse om vikten av att upprätthålla god etik och beteende inom idrotten, och det är avgörande att alla inblandade tar ansvar för sina handlingar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version