Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) och finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) läcker som en sil. Med en läcka som påverkar din plånbok.

Regeringen föreslår att sänka momssatsen på vatten och avlopp från 25 till 15 procent från och med den 1 maj nästa år. Det innebär en minskning av avgifter för folk över hela Norge, enligt Støre till VG.

Totalt innebär det en extra kostnad för staten på fyra miljarder kronor per år.

– Kommunala vatten- och avloppsavgifter kommer att bli åtta procent billigare i genomsnitt per år, säger statsministern.

En analys av förslaget visar att det kan påverka olika kommuner på olika sätt. I vissa kommuner kan hushållen spara över 2 000 kronor per år på grund av detta förslag, medan i andra kan besparingen vara runt 1 000 kronor per hushåll.

Det är viktigt att förstå att dessa åtgärder kan påverka varje individ och familjs ekonomi på olika sätt. Det kan vara en välkommen lättnad för vissa, medan det kan vara en mindre faktor för andra. Det är dock en del av regeringens politik för att minska kostnaderna för folket och göra vardagen lite enklare för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version