Jelena Dokic öppnar upp om den misshandel hon utsattes för som ung tennisspelare i en ny dokumentär

I en trailer för Unbreakable, som släpps nästa månad, berättar Dokic om hur hon kände pressen att vinna eftersom hennes far Damir regelbundet misshandlade henne.

Jelena föddes i Jugoslavien och hennes familj flyttade till Australien när hon var 11 år gammal. Hennes tennis karriär nådde sin höjdpunkt när hon nådde kvartsfinalen i Wimbledon 1999 och semifinalerna 2000, följt av kvartsfinalen i Franska Öppna 2002.

”Jag är 16 år gammal här. Jag spelade mot nummer 1 Martina Hingis och jag visste att om jag förlorade skulle konsekvenserna vara katastrofala”, säger hon medan hon tittar på bilder av sig själv spela.

”En dag efter att jag förlorade visste jag vad som skulle hända… Jag började känna mig väldigt trasig inuti.

”Det fanns inte en centimeter av hud som inte var blåslagen. Jag är 17 och genom hans handlingar blev jag den mest hatade personen.”

Lindsay Davenport, trefaldig grandslam-tennismästare, medverkar också i dokumentären och berättar om hur hon såg Jelena lida.

”Några andra spelare hade lagt märke till blåmärkena,” säger Davenport.

Amerikanska dubbelspellegenden Pam Shriver tillägger: ”När man ser tillbaka och ser vad hon faktiskt åstadkom, wow.”

Australiensiska journalisten Richard Hinds säger också: ”Från ganska tidig tid fanns det rykten om vad som hände. Frågor ställdes, men de mötte en vägg.”

Samtidigt uttrycker ledande tennisreportern Christopher Clarey ånger över att inte ha undersökt ryktena mer ingående.

”Kunde jag ha grävt djupare för att avslöja vad som egentligen pågick? Jag tror att många av oss kunde ha det,” säger han.

Dokic har länge varit öppen om sina kamp med depression, missbruk på sociala medier, kropps-shaming och den familjevåld hon led av under hela sin karriär.

I april publicerade hon bilder av sig själv som 17-åring med blåslagna ben på Instagram och sa att hon är ’ledsen och arg’ över det otaliga antalet kvinnor som utsätts för våld.

”Svullna, blåslagna och blödande smalben från att ha blivit slagen och sparkad hela natten med vassa skor rakt in i mina smalben för att jag förlorade en match,” skrev hon.

”Dessa bilder togs mer än två veckor senare och jag var fortfarande kraftigt blåslagen. Jag var 17 år gammal.

”Än idag har jag känsliga och buckliga smalben från detta misshandel.

”Från varje sår finns ett ärr och dessa är mina. Jag har överlevt men inte alla kvinnor och flickor har eller kommer att göra det.

”Och det är den sorgliga verkligheten.”

Hon tillade att hon ville tala för de som lider och inte har samma plattform som henne.

”Jag talade på en händelse om familjevåld och våld i hemmet idag och jag var ledsen,” fortsatte hon.

”Ledsen och arg för de tiotals miljoner kvinnor runt om i världen som jag vet just nu går igenom mycket värre än jag någonsin gjorde.

”1 kvinna i veckan dödas av familjevåld i Australien ensam. 1 av 4 kvinnor kommer att uppleva familjevåld under sin livstid.

”Siffrorna är ännu värre runt om i världen.

”Ju mer vi inte pratar om det, ju mer vi undviker frågan, desto mer överger vi kvinnor och flickor.

”För de som läser detta som kanske upplever missbruk eller familjevåld, vet att jag förstår dig.

”Jag vet hur rädd och rädd du är. Vet att du har en otrolig styrka och mod. Inget är ditt fel.

”För de som kan, var där för dem som behöver hjälp och stöd. Vänd inte ryggen till dem och överge dem inte.

”Kommer från någon som har varit där, övergiven och rädd till döds, snälla, vänd inte ryggen. Kvinnor och flickor behöver dig och ditt stöd.” Den ultimata guiden för framgångsrik investering: Hur du kan maximera din avkastning och minimera dina risker

Att investera på finansmarknaden kan vara en skrämmande uppgift, men med rätt strategi kan du nå maximal avkastning med minimal risk. Som en expert inom investeringshantering och finansiell marknadsjournalistik har jag sammanställt den ultimata guiden för att hjälpa dig navigera i denna komplexa värld.

Genom att förstå de senaste trenderna på finansmarknaden och använda beprövade investeringsstrategier kan du ta kontroll över din ekonomiska framtid. Med rätt kunskap och verktyg vid din sida kan du maximera din avkastning och minimera dina risker.

Så, oavsett om du är en nybörjare investerare eller en erfaren finansmarknadsaktör, är det viktigt att ha rätt strategi på plats för att säkerställa framgång på lång sikt. Följ mina råd och tips i denna guide för att ta dina investeringar till nästa nivå och uppnå dina ekonomiska mål.

Analys:
Denna artikel fokuserar på vikten av att ha en välgenomtänkt investeringsstrategi för att maximera avkastningen och minimera riskerna på finansmarknaden. Genom att följa råden i artikeln kan läsarna få en bättre förståelse för hur de kan navigera i den komplexa världen av investeringar och uppnå sina ekonomiska mål på lång sikt. Det är viktigt att ha rätt kunskap och verktyg vid sin sida för att lyckas som investerare, oavsett om man är nybörjare eller erfaren. Med rätt strategi kan man ta kontroll över sin ekonomiska framtid och se positiva resultat på sina investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version