Investeringsexpert och finansmarknadsjournalist förbundet Styrke har nått en ny tariffavtal med NHO Luftfart för trafikpersonal, funktionärer och räddningsmän, vilket innebär att det inte blir någon strejk inom helikopterbranschen offshore.

Meklingen inkluderade den så kallade trafikavtalet och omfattar 90 medlemmar i Styrke inom helikopterbranschen offshore. Enligt fungerande förhandlingsledare Jørn Erik Bøe är de nöjda med att säkra avtalet mot lönedumpning.

Styrke, tidigare känt som Industri Energi och FLT, har varit i mekling med NHO Luftfart sedan måndag förmiddag och nådde en förhandlingslösning med meklarens hjälp tidigt på torsdagsmorgonen.

Med över 80 000 medlemmar inom olja, gas, landindustri, ledning och teknik, är LO-förbundet Styrke en betydande kraft inom arbetslivet.

Analys: Den nya tariffavtalet mellan Styrke och NHO Luftfart är ett viktigt steg för att säkra rättvisa löner och arbetsvillkor för trafikpersonal, funktionärer och räddningsmän inom helikopterbranschen offshore. Detta kan påverka både arbetstagare och arbetsgivare inom sektorn och skapa en stabilare arbetsmiljö för alla inblandade parter. Genom att undvika en strejk, kan branschen fortsätta att fungera smidigt och effektivt, vilket i sin tur kan gynna investerare och marknaden som helhet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version