Patrik Karlkvist gör succé när Örebro vänder och vinner mot HV71

Örebros Patrik Karlkvist har börjat återbetalningen till Örebro. Han blev stor matchvinnare mot HV71 med två snygga mål i den tredje perioden. Det matchavgörande 4–3-målet var av hög klass, Mats Sundin-klass. Båda lagen kom in till matchen med fräscha vindar i ryggen. HV71 tog säsongens första seger i tisdags och Örebro lyckades vinna borta mot Frölunda. Fokus låg annars på om Jönköpings-laget skulle fortsätta vara ett kris-lag i SHL, eller ta andra raka segern. Första perioden var en lång, och ganska tråkig, transportsträcka. Inte många målchanser producerades. Sedan exploderade matchen i den andra perioden. En dröm-minut för HV71 gjorde att man kunde göra både 0–1 och 0–2. Tanner Kero styrde in 0–1 5.11 in i perioden. 0–2 pricksköt Radan Lenc in, 42 sekunder efter Keros fullträff. Men hemmalaget kom tillbaka. Örebro hade chansen att kvittera till 3–3 i dubbla powerplay i slutet av andra perioden och i början av den tredje. Men utjämningen kom i spel fem mot fem när Patrik Karlkvist gjorde 3–3. Sedan fortsatte Karlkvist-show när han dribblade in 4–3 på Mats Sundin-manér. Han lurade HVs målvakt rejält och kunde enkelt lägga pucken i öppet mål. HV fick möjlighet att spela fem mot fyra i hela fem minuter efter ett matchstraff på Noah Steen. Men hemmalaget redde ut stormen och vann till slut med 5–3. Tog tre mycket viktiga poäng, vände både 0–2 och 1–3 och vann rättvist.

Analys:
I denna match mellan Örebro och HV71 visade Patrik Karlkvist upp en imponerande prestation genom att göra två snygga mål, inklusive det matchavgörande målet. Örebro lyckades vända matchen och ta tre viktiga poäng. Detta visar på lagets styrka och förmåga att komma tillbaka från underläge. För fans och investerare kan detta vara en viktig indikation på lagets potential och dess förmåga att leverera resultat.