Misstänkta kopplingar mellan skjutningar i Farsta och centrala Stockholm

Två skjutningar har inträffat i Farsta och en biljakt genom centrala Stockholm. Polisen utreder nu eventuella kopplingar mellan gårdagens våldsdåd och mordplanerna mot en gängtopp på Spy bar, samt en sprängning i Dalen.

På onsdagskvällen avfyrades skott mot en fastighet i Farsta riktade mot en 25-årig ledande gängmedlem i “Farsta äldre”, nätverket Farsta-Fagersjö. Gripanden har gjorts i ärendet, men antalet personer är ännu inte offentliggjort.

Skjutningen tros vara en hämndaktion kopplad till en tidigare sprängning i Dalen och konflikten mellan två gängnätverk i södra Stockholm. Både gängtopparna har varit måltavlor för attacker tidigare.

Polisen har även utrett kopplingar till en annan skottlossning i samma område och en biljakt som slutade i en krock vid en nattklubb i centrala Stockholm. Eventuella kopplingar mellan dessa händelser undersöks.

Den senaste våldsvågen i Stockholm har berört många och det är viktigt att vara medveten om den potentiella faran som kan uppstå vid konflikter mellan olika gängnätverk. Det är även viktigt att polisen fortsätter att utreda och förhindra sådana våldsdåd för att skydda invånarna i staden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version