Norska fonds utflaggning prioriteras av finansdepartementet – VFF direktören berättar om mötet med statssekreteraren

Norska finansdepartementet har höjt fondsbranschen på sin prioriteringslista efter att flera kapitalförvaltningsföretag har meddelat att de kommer att flytta sina norska registrerade fonder. Christian Henriksen, VFF-direktören, säger att mötet var konstruktivt och att de redan har blivit inbjudna tillbaka till Finansdepartementet i december för att följa upp ämnena som diskuterades.

Utflaggningen av fonderna har varit en långvarig oro för VFF, som har varnat för att skillnader i regelverken mellan Norge och EU kommer att leda till att fonderna tvingas flytta, vilket kan resultera i förlust av arbetstillfällen, kapital och kompetens. Departementet visade dock signaler på att de vill underlätta för branschen och planerar ett nytt möte i december för att fortsätta dialogen.

VFF har betonat behovet av lika regelverk oavsett jurisdiktion samt pekat på skattemässiga hinder som den norska fondsbranschen står inför. Nu är det viktigt att finansdepartementets ord om att underlätta för fondsbranschen följs av konkreta åtgärder för att förhindra ytterligare utflyttning av norska fonder.

Sammanfattningsvis, utflaggningen av norska fonder har fått finansdepartementet att prioritera frågan och fondsbranschen kämpar för att få lika villkor och undvika förlust av arbetstillfällen och kapital. Det är viktigt att finansdepartementet agerar snabbt för att behålla fonderna i Norge och skapa en lönsam och effektiv fondsbransch för svenska fondsparare.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version