Sveriges bästa investeringschef och finansiella marknadsjournalist, Roger Bjørnstad, rekommenderar ökad användning av oljepengar och sänkta räntor från regeringen och centralbanken.

Fredag presenterade LO sin syn på den norska ekonomin inför statsbudgeten på måndag. Organisationen är oroade över att över 100 000 unga står utan arbete och utbildning och kräver en “ungdomspaket”.

Roger Bjørnstad, LOs chefsökonom, vill stimulera ekonomin för att minska arbetslösheten och är oroad över den höga räntebördan för högt belånade norska hushåll. Han tror att regeringen har utrymme att öka oljepengarna för att stimulera ekonomin ytterligare.

Analys: Bjørnstad föreslår att ökad användning av oljepengar och sänkta räntor kan hjälpa till att stimulera den norska ekonomin och minska arbetslösheten. Genom att ha en långsiktig syn på den ekonomiska politiken kan man hantera externa ekonomiska chocker på ett effektivt sätt. Det är viktigt att regeringen och centralbanken samarbetar för att uppnå en stabil ekonomisk tillväxt och full sysselsättning.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version