Norska fonders utflaggning sätter press på finansdepartementet, enligt Värdepappersfondsföreningens VD

Norska finansministern Trygve Slagsvold Vedum skickade statssekreterare Geir Indrefjord (Sp) för att möta fondbranschen på Finansdepartementets vägnar. Mötet betraktades som konstruktivt och Värdepappersfondsföreningen (VFF) har redan blivit inbjuden tillbaka i december för att fortsätta diskussionerna.

Utflaggningen av norska fonder har länge varit en oro för branschföreningen VFF, som varnat för att skillnader i regelverk mellan Norge och EU skulle leda till utflaggning och förlust av arbetstillfällen, kapital och kompetens. Finansdepartementet visade under mötet att de vill underlätta för branschen och planerar att ha ytterligare möten för att följa upp diskussionerna.

VFF framhöll under mötet konkurrensnackdelarna som norska fonder står inför jämfört med andra länder, samt de skattemässiga utmaningar som branschen möter. Det är nu viktigt att Finansdepartementets ord om att underlätta för fondbranschen följs av konkreta åtgärder för att förhindra ytterligare utflaggning av norska fonder.

Sammanfattningsvis har mötet mellan fondbranschen och Finansdepartementet visat på en vilja att diskutera och åtgärda de problem och utmaningar som branschen står inför, vilket kan vara avgörande för fondssparares framtid och ekonomiska välbefinnande.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version