Nordens största kryptobörs Firi levererade en rekordhög vinst på 46 miljoner kronor under första halvåret, trots att kryptomarknaden var svagare efter påsken. Firi fortsätter att växa och omsättningen under första halvåret 2024 är redan högre än hela 2023. Gründern och VD:n för Firi, Thuc Hoang, säger att de investerade mycket i tillväxt förra året och nu skördar de frukterna av det.

När det gäller tredje kvartalet är det fortfarande för tidigt att svara, men Hoang är optimistisk om att resultatet kommer att vara positivt trots en trög marknad. Firi förutspår en god tillväxt under andra halvåret och planerar att rigga sig för ytterligare tillväxt nästa år. De tror att det kan vara flera spännande möjligheter på gång inom det nordiska kryptomarknaden och att de kan ta en ledande roll i en eventuell konsolidering av marknaden.

Firi har passerat en kvart miljon kunder för första gången och ser en fortsatt stor intresse för kryptovalutor. Handelsvolymen på Firis plattform översteg 3,4 miljarder kronor 2023 och volymen fortsätter att öka under 2024. Priset på bitcoin har mer än fördubblats det senaste året till över 61 000 dollar, vilket har bidragit till att återuppliva intresset för kryptovalutor efter nedgången 2022.

Firi-sjefen ser optimistiskt på tredje kvartal, till tross för ett trögt marknadsläge. Framtiden kan innebära sammanslagningar och uppköp inom det nordiska kryptomarknaden, där Firi hoppas ta en ledande roll. Med den ökande populariteten för kryptovalutor och den positiva utvecklingen för bitcoin och andra digitala tillgångar kan detta vara en bra tid att överväga investeringar inom kryptomarknaden för att potentiellt öka sina tillgångar och diversifiera sin portfölj.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version