Steve McQueen vinner Visionary award på Stockholms filmfestival 2024

Den brittiske regissören Steve McQueen kommer till Sverige för att ta emot årets Visionary award på Stockholms filmfestival. Hans nya film “Blitz” kommer att vara ett av höjdpunkterna på festivalen och han kommer att göra en framträdande i samband med visningen den 12 november.

“Blitz” utspelar sig under de tyska bombningarna av London under andra världskriget och följer mamman Rita (Saoirse Ronan) som tvingas skicka iväg sin nioårige son George till landsbygden för att undkomma förödelsen.

Filmen kommer att ha biopremiär på några biografer den 15 november innan den släpps på AppleTv+ en vecka senare. Steve McQueen, som började som bildkonstnär, är mest känd för filmen “12 years a slave” från 2013 som belönades med tre Oscar.

Stockholm Visionary Award instiftades 2004 och har tidigare tilldelats bland andra Terry Gilliam, Wes Anderson och Catherine Breillat. Stockholms filmfestival äger rum mellan 6-17 november och festivalprogrammet släpps den 9 oktober.

Det är en stor ära för Steve McQueen att vinna Visionary award på Stockholms filmfestival och det visar på hans betydelse och inflytande inom filmbranschen. Detta kan också öka intresset för hans nya film “Blitz” och locka fler tittare till biograferna och streamingtjänster där den kommer att visas. Det är definitivt en händelse som filmälskare och investerare bör ha koll på för att kunna dra nytta av eventuella möjligheter som kan uppstå på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version