Brynäs åkte på dubbla smällar borta mot Växjö

Växjös andrakedja hade inte fått i gång produktionen i inledningen av säsongen och danske forwarden Joachim Blichfeld hade inte gjort en enda poäng. På lördagen lossnade det. I den andra perioden gjorde han sitt första – och andra mål – inom loppet av några minuter.

“Skönt, tyckte både han och tränaren Jörgen Jönsson. De har varit duktiga i flera matcher men inte fått utdelning. I dag fick de två fina mål från ”Jocke”. Jag tror att det är en lättnad från deras sida nu, säger Jönsson.”

I samband med Växjös 2–0-mål såg Brynäs målvakt Erik Källgren ut att sträcka sig och han tvingades utgå och ersättas av Ludvig Persson. Brynäs stod för en blek insats och hade bara fått i väg nio skott på mål efter två perioders spel.

“Vi är så klart inte nöjda. Vi har inte riktigt kommit upp i nivå. Vi slarvar mycket och bjuder dem på två mål, säger Anton Rödin.”

Växjö vann matchen med 3–0. Ludvig Nilsson gjorde det sista i öppen kasse. I upprinnelsen till det målet delade Brynäs-backen Charles Édouard D’Astous ut en tackling mot Keegan Lowe som vid en första anblick såg ut att ta i huvudet. Men D’Astous fick ingen utvisning.