Pat Cummins om hur förlusten av hans mor har förändrat hans perspektiv på världen

Pat Cummins har avslöjat hur förlusten av hans mor grundläggande förändrade sättet han ser på världen. Hans mamma, Maria, dog i maj förra året, och cricket-legenden har sagt att det var den mest svåra perioden i hans liv. ‘Min mamma, hon är inte nödvändigtvis någon som var i rampljuset, men hon är min hjälte’ berättar han Stellar Magazine. ‘Och det var inte för att hon var på TV varje dag eller gjorde dessa världsomspännande, offentliga saker. Det var de vardagliga sakerna hon gjorde under sitt liv’. Den 32-årige tillade: ‘Jag tror att [hennes död har] gett mig lite mer förståelse för vad andra människor kan gå igenom. Det är vad erfarenhet gör. Det öppnar liksom upp dina ögon. För mig ger det klarhet i vad jag ska fokusera på – och vad jag inte ska slösa energi på’.

Pat prioriterar nu också mer tid med familjen – hans fru, Becky, är gravid med deras andra barn och paret har en son, Albie, 2 år. ‘Allt jag gör nu, tar jag den där sekunden av paus och säger, “Det här kommer att ta mig bort från min familj. Är det något jag verkligen vill göra?” Och om det är ett “ja”, då är du all in’ sa han. ‘Jag finner mig själv mer medveten om var jag spenderar min tid och energi. Du måste bara som förälder. Och jag tror att det är något bra’.

Tidigare i år avslöjade Pat att han aldrig var mentalt närvarande under fjolårets testturné i Indien, vilket beskrevs som den svåraste tiden i hans liv när han brottades med sin mammas hälsoproblem. Det utmanande avsnittet har uppmuntrat honom att ta ett mer holistiskt tillvägagångssätt till ledarskap, och uppmuntra spelare att leva fulla liv på turné. Cummins reste till Indien i februari 2023 och stannade bara i två tester innan han skyndade hem för att vara vid sin mammas Maria sida när hon fick palliativ vård. Han återvände inte till laget förrän efter hennes död i maj.

Testkaptenen öppnade upp om sina erfarenheter på The Imperfects, en podcast där kända australier reflekterar över svåra stadier i sina liv som inte alltid är offentliga. ‘Jag visste när jag gick på det planet (till Indien-turnén) att jag skulle behöva komma tillbaka om ett par veckor’ sa han. ‘Kanske bara en handfull personer visste att det skulle bli fallet’.

Som är fallet med alla australiensiska kaptenar, på varje turné – men särskilt i Indien – granskades Cummins noggrant när hans lag föll till en 2-0-underskott i serien, vilket höll Border-Gavaskar Trophy i indiska händer. Cummins tog bara tre wickets i två tester. Den 30-årige sa att medan han reste med sina föräldrars bästa önskningar, kände han sig inte närvarande. ‘Under de där veckorna jag var i Indien, speciellt nu när jag ser tillbaka på det, var mitt sinne inte i Indien. Det var hemma hela tiden’ sa han. ‘Att flyga iväg, det var den svåraste tiden i mitt liv, enkelt uttryckt. Jag kände nog, de 12 månaderna innan, varje gång jag flög iväg, var jag som, ‘tiden är ändlig här.

Analys: Artikeln handlar om hur förlusten av Pat Cummins mor har påverkat hans liv och perspektiv. Efter hennes död har han prioriterat familjen och blivit mer medveten om var han spenderar sin tid och energi. Det har också påverkat hans prestationer som cricket-spelare och ledare. Cummins har öppet delat med sig av sina erfarenheter och hur han har försökt hantera den svåra tiden i sitt liv. Genom att reflektera över sin mammas död har han fått en ny syn på livet och vad som verkligen betyder något för honom. Investera i din livsstil: Kapten Cummins förändrar sitt synsätt

Australiens cricketkapten Pat Cummins har tagit en ny syn på sitt ledarskap och livsstil efter att ha upplevt både COVID-19-restriktioner och personlig förlust. Han uppmanar sitt team att njuta av livet även under bortaturnéer och skapar utrymme för att utforska och uppleva världen.

Genom att spela bra cricket och samtidigt ta tid för personliga intressen och äventyr, visar Cummins att livet inte handlar bara om arbete utan också om att njuta av stunderna och inte slösa bort tiden. Hans synsätt är inspirerat av hans mamma och den viktiga läxan att inte ta något för givet.

Att investera i sin livsstil och skapa balans mellan arbete och nöje är avgörande för välbefinnandet och framgången. Genom att prioritera glädje och äventyr, kan man skapa ett rikare och mer meningsfullt liv, oavsett om man är en cricketkapten eller en vanlig person. Så var modig, utforska världen och investera i din lycka!

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version