Få skattelette i forslaget til neste års statsbudsjett – Finansminister Trygve Slagsvold Vedum avslører de største kuttene

I det kommende statsbudsjettet vil personer med en inntekt på under 200 000 kroner slippe unna inntektsskatten helt, ifølge det siste forslaget. Finansministeren Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kunngjorde også at “folk flest” kan forvente en viss skattelette.

I løpet av denne regjeringsperioden har vi allerede kuttet ni milliarder kroner i inntektsskatten. Dette profilen vil vi forsterke, sa finansministeren. Sammen med stortingsrepresentanten og lederen for finanskomiteen, Tuva Moflag (Ap), avslørte de noen av de største skattekuttene i det kommende statsbudsjettet som vil bli presentert mandag.

De med en inntekt under 200 000 kroner vil dra mest nytte av regjeringens forslag om å øke personfradraget til 108 550 kroner og senke minstefradraget til 92 000 kroner. Effekten av disse skattetiltakene er å sikre at de med lavest inntekt får de største kuttene.

Ifølge regjeringen vil 188 000 nordmenn få en skattelette på opptil 3 600 kroner, noe som vil resultere i 130 millioner kroner mindre inntekter for staten. Målet er å gjøre det mer attraktivt å jobbe mer, da man vil sitte igjen med mer av lønnen sin.

Det er viktig å merke seg at skattegrepet vil ha en omfordelingseffekt innenfor skattesystemet, der de med en “ganske høy” inntekt kan forvente at skatten blir omtrent uendret, mens den jevne innbygger vil oppleve lettelsen.

Det er fortsatt hemmelig hvor pengene til skattelettelsene vil komme fra, men finansministeren antyder at det vil være mer enn de 130 millionene som er satt av til folk med inntekt under 200 000 kroner. Det er forventet at tidligere lekkasjer om avgiftslettelser og endringer i frikortgrensen vil påvirke provenytapet.

Analyse:
Det kommende statsbudsjettet vil gi betydelige skattekutt til de med lavest inntekt, slik at de kan beholde mer av lønnen sin. Dette kan motivere folk til å jobbe mer og bidra til en økonomisk vekst. Imidlertid er det fortsatt uklart hvordan regjeringen vil finansiere disse skattelettelsene, og det er viktig å være oppmerksom på eventuelle endringer i skattesystemet som kan påvirke ens egen økonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version