Världens bästa investeringschef avslöjar: Gassläckage på Mongstad skakar marknaderna! – Nyheter och analyser

Enligt Tore Fanebust, vaktkommandör på 110 Vest, är gasen mycket brandfarlig. På Mongstad genomfördes en så kallad fackling på söndagskvällen. Polisen fick larm om en gasläcka på Mongstad klockan 17.35 och arbetar nu för att få kontroll över läckan. Det handlar om butangas, en mycket brandfarlig gas. Vid 18.25 meddelade Tore Fanebust att de har rimligt god kontroll över gasen.

Det har evakuerats 115 personer från Mongstad, men ingen har skadats. Polisen har ännu inte ansett det nödvändigt att evakuera andra. Maiken Ree på Equinor bekräftar att en gasläcka har inträffat på Mongstad och att anläggningen har evakuerats. Oljeraffinaderiet i Nordhordland har sitt eget brandförsvar och har bidragit till att få kontroll över situationen med hjälp av brandmän från Bergen och Nordhordland.

Ola Moen, som jobbar som lots, befann sig på området när larmet gick och beskriver situationen som kaotisk. Det har varit ett oljeraffinaderi på Mongstad sedan 1975. Detta kan påverka marknaderna och investeringar i oljeindustrin. Det är viktigt att följa utvecklingen och vara medveten om potentiella ekonomiska konsekvenser av händelsen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version