Sveriges Radio anmäld till Granskningsnämnden efter kontroversiellt inslag

Sveriges Radio har anmälts till Granskningsnämnden efter ett kontroversiellt inslag med journalisten Henrik Brandão Jönsson i programmet “Söndag i P4”. Programledaren Farah Abadi körde ut journalisten ur studion efter att han gett en lyssnare råd om att åka till Köpenhamn för att köpa sex. Flera anmälare anser att Sveriges Radio agerade felaktigt.

Henrik Brandão Jönsson har pudlat och tagit avstånd från all form av sexköp efter händelsen. Granskningsnämnden för radio och tv hos Mediemyndigheten hanterar flera tusen anmälningar per år och kommer att avgöra om ärendet ska tas upp.

Analys:
Det här är en artikel som diskuterar en kontrovers kring ett inslag i Sveriges Radio, där journalisten Henrik Brandão Jönsson gav kontroversiella råd om sexköp. Många anmälare anser att Sveriges Radio agerade felaktigt genom att kasta ut journalisten ur studion. Det är viktigt att vara medveten om sådana kontroverser och hur de kan påverka förtroendet för medier och deras innehåll. Det visar vikten av att vara försiktig med vilka råd och åsikter som sprids i offentligheten, särskilt när det gäller känsliga ämnen som sexköp. Det är också viktigt att följa upp sådana händelser för att säkerställa ansvarighet och transparens inom medierna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version