Elon Musks Trump-uppträdande driver Trump-aktien uppåt med 10,85 procent

Idag klockan 15:31 publicerades en artikel som knyter ökningen till miljardären Elon Musks deltagande på Trumps valkampanjarbete i Butler, Pennsylvania, där den före detta presidenten utsattes för ett attentatförsök i juli. Musk gav sitt fulla stöd till Trump efter attentatförsöket och talade för första gången på ett Trump-evenemang på lördag.

Analytiker kopplar ökningen till rädsla för försörjningsproblem på grund av eskaleringen i Mellanöstern. Oljepriset har stigit med nästan 3 dollar sedan senaste handeln i USA. En tunna nordsjöolja handlas för 80,87 dollar, en ökning med 2,92 procent sedan midnatt.

I Europa och Asien har marknaderna också stigit, med Madrids Ibex-index som stiger nära 1 procent och Tokyos Nikkei-index som ökar med över 2 procent.

Samtidigt har långa räntor stigit efter starka arbetsdata i USA. Amerikanska statsobligationer med tio års löptid har överskridit 4 procent för första gången på över två månader.

För investerare är det viktigt att vara medveten om dessa marknadsrörelser och hur de kan påverka deras portföljer och finansiella beslut. Att följa nyheter och analyser från experter är avgörande för att fatta informerade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version