Elon Musk lyfter Trump-aktien med 15% – Finansiella marknaden exploderar!

Elon Musks deltagande på en Trump-händelse har kopplats till den senaste uppgången på börsen. Milliardären gav sitt fulla stöd till ex-presidenten vid en rally i Butler Pennsylvania i lördags, vilket ledde till en nästan 15% ökning av Trump Media & Technology-aktien.

Analytiker spekulerar att den senaste uppgången kan vara relaterad till rädsla för försörjningsproblem i Mellanöstern, vilket har stärkt oljepriset med över 2 dollar sedan den senaste handeln.

Samtidigt kritiserar experter Federal Reserves dubbla räntesänkningar i september och förväntar sig nu endast en sänkning på 0,25% i november. Detta har lett till att långa räntor har stigit, med tioåriga amerikanska statsobligationer som nu överstiger 4%.

Denna vecka kommer flera S&P 500-företag att rapportera sina resultat för tredje kvartalet, inklusive flera banker. En bioteknikfirma, Scholar Rock, har sett en ökning på över 246% efter positiva resultat i en studie om behandling av spinal muskelatrofi.

Medan världsmarknaderna visar en positiv trend, med ökningar på bland annat Nikkei-indeksen i Tokyo med över 2%, är det viktigt att vara medveten om de skiftande trenderna och hur de kan påverka ens investeringar och ekonomiska framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version