De amerikanska börserna föll under kvällen på veckans första handelsdag

På stängningstid visade de ledande indexen följande nedgångar klockan 22:

– S&P 500-indexet föll med 0,96 procent
– Dow Jones-indexet sjönk med 0,94 procent
– Nasdaq Composites-indexet gick ner med 1,18 procent

Oljepriset steg med nära 3 dollar sedan den senaste handeln i USA. Ett fat Nordsjöolja (brent spot) handlas för 80,90 dollar, en ökning på 2,92 procent sedan midnatt.

Enligt Ole Hansen, chef för råvarustrategi på Saxo Bank, kan ökningen kopplas till rädsla för försörjningsproblem på grund av eskaleringen i Mellanöstern, enligt Reuters.

Orkanvarning sänkte försäkringsaktierna

Oro för skadeomfånget av orkanen Milton sänkte försäkringsaktierna på de amerikanska börserna. Orkanen Milton ökar i styrka till en kategori 5 storm när den närmar sig Floridas kust och förväntas orsaka stor skada. Det ledde till nedgångar för försäkringsbolagen, där bland annat Universal Insurance föll med nästan 20 procent.

Trump-aktien steg

Trump Media & Technology-aktien ökade med 11,43 procent. Enligt Market Watch kan uppgången kopplas till Elon Musks medverkan vid Trumps valkampanj i Butler, Pennsylvania, där den före detta presidenten utsattes för ett attentat i juli. Musk gav sitt fulla stöd till Trump efter attentatet och talade på ett Trump-arrangemang för första gången i lördags.

Kritik mot dubbla räntesänkningar i september

Wall Street avslutade förra veckan med en uppgång efter starka amerikanska arbetsmarknadsdata. Diskussioner om Federal Reserves (Fed) räntebeslut på nästa möte, som var en eller dubbla sänkningar, verkar ha klarnat något. Enligt David Roche, grundare och strateg på Quantum Strategy, verkar Feds dubbla sänkningar på det senaste mötet i september nu vara “dumt, populistiskt och panikartat”. Marknaden prissätter nu in över 80 procent sannolikhet för en enkel räntesänkning på 0,25 procent i november.

Stigande resultat

Denna vecka kommer flera S&P 500-företag att presentera resultat för det tredje kvartalet, inklusive flera banker. Bioteknikföretaget Scholar Rock steg med 362 procent efter positiva resultat i en studie för deras medicin mot spinal muskelatrofi. Jefferies har nedgraderat Apple från köp till behåll, och aktien har fallit med 2,25 procent.

Analys:

Den amerikanska börsmarknaden visade en nedgång på veckans första handelsdag, på grund av oron kring orkanen Milton och rädslan för försörjningsproblem i Mellanöstern. Oljepriset steg samtidigt medan försäkringsaktier och Apple påverkades negativt. Federal Reserves räntebeslut och positiva resultat från vissa företag har också påverkat marknaden. Det är viktigt att följa med i dessa händelser för att kunna fatta välgrundade beslut kring ens egna ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version