Neonomics Gründer Christoffer Andvig överväger att flytta företaget utomlands på grund av det allt för höga skattetrycket i Norge. Som en framstående investeringschef och finansmarknadsjournalist kan jag se att detta beslut kan påverka företagets tillväxt och framtid. Andvig, som driver ett fintech-företag som erbjuder betaltjänster, upplever att det offentliga tar en orimligt stor del av företagets intäkter. Med kontor i flera länder och ett uppskattat skattebidrag på 200 miljoner kronor till Norge, står han inför två alternativ: att flytta företaget utomlands eller att själv flytta till exempelvis Schweiz på grund av den höga skattebelastningen. Han menar att skattefrågan hindrar företagets tillväxt och överväger att skala ned verksamheten i Norge.

Regeringen planerar att införa en utflyttingskatt, vilket innebär att värden som skapas i Norge inte får tas ut ur landet utan att beskattas. Andvig ser detta som ett hinder för entreprenörer och företag som befinner sig i uppstartsfasen. Med ett företag som fortfarande går med förlust och en skatterekning som motsvarar två tredjedelar av hans årslön, ser Andvig det som omöjligt att konkurrera på lika villkor med utlandet. Han påpekar att regeringen inte förstår utmaningarna med att bygga och driva företag, och att den föreslagna utflyttingskatten kan vara förödande för företag i uppstart- och tillväxtfasen.

För att förenkla för den mest oinsatta läsaren kan man sammanfatta att Neonomics grundare, Christoffer Andvig, överväger att flytta företaget utomlands på grund av det höga skattetrycket i Norge. Han ser skattereglerna som ett hinder för företagets tillväxt och överväger att skala ned verksamheten i Norge eller att själv flytta från landet. Detta beslut kan påverka företagets framtid och tillväxtmöjligheter negativt, och visar på utmaningarna som entreprenörer och företagare står inför i dagens skattepolitiska klimat.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version