De amerikanska börserna sjunker från början av måndagseftermiddagen.

Publisert: Mindre än 40 minuter sedan
Uppdaterad nu just

Så här ser de ledande indexen ut kort tid efter öppningen:
– S&P 500-indexet är ner 0,25 procent
– Dow Jones-indexet faller 0,29 procent
– Nasdaq Composites-indexet är ner 0,28 procent

Oljepriset har stärkts med över en dollar sedan senaste handelsdagen i USA. Ett fat Nordsjöolja (Brent spot) handlas för 79,15 dollar, en ökning med 1,08 procent sedan midnatt.

Fredag avslutade Wall Street i plus efter starka amerikanska arbetsmarknadsdata. Inför arbetsmarknadsdatan diskuterades det om den amerikanska centralbanken Federal Reserve (Fed) skulle genomföra en enkel eller dubbel räntesänkning på nästa möte, men den osäkerheten verkar nu ha minskat något.

Grundaren och strategen på Quantum Strategy, David Roche, säger till CNBC att de nya arbetsmarknadsdatan får Feds dubbla räntesänkning på föregående möte i september att verka “dum, populistisk och panikartad”.

Marknaden prissätter nu in cirka 80 procents sannolikhet för en enkel räntesänkning på 0,25 procent i november enligt CME FedWatch Tool. De återstående procenten förväntar sig att räntan förblir oförändrad i intervallet 4,75 till 5 procent.

Långa räntor har också stigit efter arbetsmarknadsdatan. Räntan på amerikanska tioåriga statsobligationer, ofta kallad “tiåringen”, har passerat 4 procent. “Tvååringen” har också gjort en ökning och ligger på 3,9785 procent på måndagseftermiddagen.

Bioteknikföretaget Scholar Rock var upp över 246 procent i förhandeln efter att ha publicerat positiva resultat i en studie för deras medicin riktad mot personer med sjukdomen spinal muskelatrofi.

Aktien stiger 270 procent kort tid efter öppningen.

Jefferies har sänkt teknikjätten Apple från köp till behåll. Det amerikanska finanskoncernet anser att företagets förväntningar på iPhone 16 och 17 är för höga.

Aktien faller 0,85 procent.

På börserna i Europa är det uppgång kort tid före öppningen på de amerikanska marknaderna. Ibex-indexet i Madrid stiger nära 1 procent.

I Asien var det också uppgång på måndagsmorgonen. Nikkei-indexet i Tokyo steg över 2 procent.

Analyse:
– De amerikanska börserna visar en nedåtgående trend på grund av osäkerhet kring Federal Reserves räntebeslut.
– Oljepriset har stigit, vilket kan påverka energisektorn positivt.
– Bioteknikföretaget Scholar Rock har sett en dramatisk ökning på grund av positiva studieresultat.
– Apple har fått en sänkt rekommendation, vilket kan påverka aktiens pris.
– Europeiska och asiatiska marknader visar positiva trender och kan påverka investeringsmöjligheterna i globala aktier.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version