Nederländerna väljer svenskt ledarskap för sitt damlandslag i handboll

Nederländerna har beslutat att Henrik Signell kommer att ta över som förbundskapten för damlandslaget, vilket innebär att han ersätter Per Johansson. Signell har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till OS 2028 och han kommer att presenteras officiellt under måndagen.

Signell, som tidigare har lett de svenska damerna samt varit förbundskapten för Sydkorea, ser fram emot detta nya uppdrag. Han betonar att Nederländerna satsar hårt på idrott och handboll, och han ser fram emot att arbeta direkt med spelarna utan behov av tolkar.

Nederländerna har inte nått samma framgångar sedan VM-guldet 2019, men med Signell vid rodret hoppas man kunna återta sin plats i handbollens världselit. Signell kommer även att ha möjlighet att dubbeljobba som tränare för ett klubblag, samtidigt som han basar över det nederländska landslaget.

Med ett stort mästerskap som arrangeras nästa år och en stark satsning på handboll, kan Nederländernas beslut att anställa Signell som förbundskapten visa sig vara en avgörande faktor för lagets framgångar i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version