Orkanen Helene och desinformationen som sprids på sociala medier

Orkanen Helene orsakade förödelse i delstater i sydöstra USA och tog över 200 människors liv. Nu förbereder sig Florida för en ny extremväderhändelse med orkanen Milton. Samtidigt sprids desinformation på sociala medier om myndigheternas hantering av katastrofen, inklusive falska påståenden om att Fema-pengar gått till illegala migranter istället för offer. Konspirationsteorier och rykten har spridits av konservativa medier och högerkretsar, inklusive av Donald Trump och hans allierade.

FAA har infört tillfälliga restriktioner för att underlätta hjälpinsatserna efter stormen. Ytterligare konspirationsteorier hävdar att regeringen planerar att beslagta mark för ekonomisk vinning eller att de kontrollerar och konstruerar stormar för att drabba specifika områden.

Republikaner och lokala myndigheter kritiserar desinformationen för att riskera att påverka hjälpinsatserna negativt. Vita huset anklagar republikanska politiker och konservativa medier för att sprida polariserande rykten som skadar hjälpinsatserna. Det är viktigt att stoppa spridningen av desinformation för att säkerställa att rätt hjälp når de drabbade medborgarna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version