Endúr Industrikoncernen har drabbats av en nedgång efter att en styrelseledamot dumpat aktier.

Huvudindex öppnar med en uppgång på 0,4 procent på onsdagen.

Oljepriset ligger på 77,3 dollar per fat, nästan oförändrat sedan börshandeln stängde på tisdagen. Igår eftermiddag föll priset markant.

På Wall Street är det stillastående i förhandeln efter att teknikaktierna bidrog till uppgång i den vanliga handeln igår.

De stora svängningarna fortsätter på Asiens börser. Shanghai Composite-indexet i Kina föll med 5,9 procent.

Ökad oro i Kina för att det senaste stimulanspaketet inte var tillräckligt drar ner aktierna, enligt Handelsbankens morgonrapport.

Det har varit större dagliga svängningar än vanligt på de asiatiska marknaderna de senaste veckorna. Enligt DNB Markets beror detta delvis på att helgdagar har inneburit begränsade möjligheter till löpande justeringar i takt med övriga globala marknader.

Analys:
Industrikoncernen Endúr har drabbats av en nedgång på grund av att en styrelseledamot sålt av en stor mängd aktier. Detta har påverkat företagets aktiekurs negativt, vilket i sin tur har påverkat investerare och marknaden. Den ökade oron i Kina har också bidragit till att skapa osäkerhet på aktiemarknaden. Det är viktigt för investerare att vara medvetna om sådana händelser och deras påverkan på sina investeringar för att kunna fatta informerade beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version