Tibber AS presterar bättre än förra året

Tibber AS, ett ledande energiföretag, redovisar en minskning av förlusterna jämfört med föregående år. CEO och grundare Edgeir Vårdal Aksnes delar med sig av nyckeltalen för 2023 med E24 och berättar att företaget är nöjt med lönsamheten och tillväxten. Årsresultatet för hela gruppen visade en minskning av förlusten från 508 miljoner kronor till 358 miljoner kronor.

I Norge ökade driftsresultatet till 39 miljoner kronor från 32 miljoner kronor året innan. Årsresultatet för Norge var negativt 2022, men positivt 2023 med 21,5 miljoner kronor. Tibber har också satsat stort på tillväxt i Tyskland och har ökat antalet kunder markant.

Även om Tibber redovisar negativa resultat på grund av marknadsinvesteringar, har företaget sett en ökning av den underliggande omsättningen. Trots att den totala omsättningen minskade till 5,3 miljarder kronor från 8,3 miljarder, ökade försäljningen av abonnemang och teknologitjänster betydligt.

Framtidsplanerna för Tibber inkluderar fortsatt tillväxt i Europa, särskilt i Tyskland där företaget ser stor potential. Konkurrenssituationen i Tyskland liknar Norges situation 2018, med etablerade strömföretag som ännu inte har digitaliserat fullt ut.

Tibber har även fokuserat på att anpassa sin personalstyrka för att möta framtidens behov, inklusive införandet av AI-teknologi. Trots nedskärningar är företaget redo att fortsätta växa och utvecklas.

I analysen kan vi se att Tibber AS har lyckats minska sina förluster och öka sin lönsamhet, framför allt genom tillväxt i Tyskland. Genom att anpassa sig till marknadens behov och investera i ny teknologi, positionerar sig Tibber väl för framtida tillväxt. Detta kan vara intressant för investerare och konsumenter som vill förstå hur energimarknaden utvecklas och vilka möjligheter som finns för att spara pengar och energi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version