Athletic Brewing dominerar försäljningen av alkoholfritt öl och överträffar Heineken och Budweiser.

Athletic Brewing har på bara två år fördubblat sitt värde och är nu värderat till 800 miljoner dollar enligt Wall Street Journal. Företaget är den ledande aktören inom alkoholfritt öl i USA och har passerat konkurrenter som Heineken och Budweiser när det gäller försäljning i dagligvaruhandeln.

Med försäljning av över 258 000 fat öl förra året har Athletic Brewing etablerat sig som ett av de 20 största bryggerierna i USA. Den ökande populariteten för alkoholfria produkter syns även i Norge, där försäljningen av alkoholfri dryck ökar mest av alla varor på Vinmonopolet.

Athletic Brewing grundades 2017 av tidigare aktiemäklaren Bill Shufelt, som blev intresserad av alkoholfritt öl när han själv slutade dricka. Den ökande efterfrågan på alkoholfritt öl i USA kan delvis kopplas till att yngre amerikaner konsumerar mindre alkohol än tidigare.

I Tyskland har alkoholfritt öl också blivit trendigt, med en nästan fördubblad produktion de senaste tio åren. Ökningen tillskrivs en ökad hälsomedvetenhet bland konsumenter och det bredare utbudet av alkoholfria alternativ.

I en tid där hälsotrender och alkoholvanor förändras kan Athletic Brewing och alkoholfritt öl vara en investeringsmöjlighet värd att överväga. Genom att följa trenderna på marknaden för alkoholfria drycker och bryggerier kan investerare och konsumenter dra nytta av denna växande sektor. Så se till att hålla ett öga på Athletic Brewing och dess framgångar i den spännande världen av alkoholfritt öl.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version