Nasdaq och S&P 500 fortsatte att stiga till nya rekordnivåer. På tisdag eftermiddag mötte USA:s centralbankschef Jerome Powell bankkommittén i senaten.

Det har varit relativt små rörelser på New York-börsen under veckans andra handelsdag. Så här såg det ut vid stängning klockan 22:00:

– Industriindexet Dow Jones sjönk med 0,13 procent.
– Teknologitunga Nasdaq steg med 0,14 procent till en ny toppnotering på 18 429,29 poäng.
– Den breda indexet S&P 500 avslutade dagen med en uppgång på 0,07 procent till rekordhöga 5 577,01 poäng.

På måndagen steg både Nasdaq- och S&P 500-indexet till rekordnivåer. Nasdaq avslutade måndagen på 18 403,74 poäng, medan S&P 500 rundade av handelsdagen på 5 572,85 poäng.

S&P 500 har stigit till återkommande rekordnivåer på senare tid, drivet av en stabil arbetsmarknad och avtagande inflation, vilket har ökat optimismen kring att Federal Reserve snart kommer att sänka räntorna.

Några är dock oroliga för att en korrigering är att vänta och råder investerarna att sprida risken.

Powell mötte till hörande

På tisdag eftermiddag talade centralbankschef Jerome Powell till senatens bankkommitté som en del av sitt halvårliga tal om penningpolitik till kongressen.

Det finns förhoppningar om att Powell kommer att ge nya signaler om ekonomins utveckling och vägen framåt för räntepolitiken.

Under hörandet uttryckte Powell oro över att hålla räntan hög för länge kan skada den ekonomiska utvecklingen.

Powell sa också att att sänka räntorna för tidigt eller för mycket kan bromsa eller vända framstegen i kampen mot inflationen.

På ett räntemöte i juni visade medianprognosen för Fed-medlemmarna att centralbanken nu endast förväntar sig en räntesänkning i år.

Sammanfattningsvis, de senaste rörelserna på New York-börsen har varit relativt stabila med Nasdaq och S&P 500 som når nya rekordnivåer. Jerome Powell har uttryckt viss oro kring räntepolitiken och inflationen, vilket kan påverka marknadens framtida utveckling. Det är viktigt för investerare att vara medvetna om risken för en eventuell korrigering och att sprida sin portfölj för att minska riskerna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version