Solenergiselskapet återhämtar sig efter uppdatering om aktielån

Huvudindexet på Oslo Börs öppnar ned med 0,24 procent på tisdagsmorgonen.

Måndagen avslutades med att Huvudindexet föll med 0,67 procent. Shippingindexet föll med 3 procent, tyngt av bland annat fall för de börsnoterade bilrederierna.

Equinor öppnade ned med 0,14 procent, DNB med 0,33 procent, Norsk Hydro med 1,11 procent, Aker BP med 0,23 procent och Kongsberg Gruppen med 0,40 procent.

Oljepriset har ökat marginellt sedan midnatt. Vid öppningen i Oslo kostar ett fat Brent 85,70 dollar, vilket är en ökning med 0,07 procent sedan midnatt.

EAM Solar, ett solenergiselskap som de senaste dagarna har letat efter ett aktielån, meddelade på tisdagsmorgonen att de inte har fått tillräckligt med teckningar på lånet innan deadline.

Solen och aktiekursen har haft några turbulenta veckor bakom sig. Aktien ökade kraftigt förra veckan inför en dom från en ankedomstol i Italien, men efter att domstolen inte gav selskapet medhåll, föll aktien med 75 procent.

På måndagen fortsatte aktien nedåt. Ankedomstolens beslut är även anledningen till att de inte fick tillräckligt med teckningar till aktielånet enligt bolagsmeddelandet på tisdagsmorgonen.

Aktien är upp med 5,68 procent efter öppningen på Oslo Börs.

Hexagon Agility, dotterbolaget till Hexagon Composites, säkrade en order värd 135 miljoner kronor för leverans av rördelar för transport av gas från ett ledande globalt företag, enligt ett börsmeddelande.

Hexagon Composites öppnade dagen med en ökning på 1,42 procent.

Analys:
I den här artikeln skildras hur solenergiselskapet EAM Solar återhämtar sig efter en turbulent period med aktielån och dom från en ankedomstol i Italien. Trots att aktien hade en stor nedgång förra veckan, har den nu ökat med 5,68 procent efter öppningen på Oslo Börs. Dessutom har Hexagon Composites dotterbolag, Hexagon Agility, säkrat en stor order värd 135 miljoner kronor, vilket har bidragit till att Hexagon Composites öppnade med en ökning på 1,42 procent. Det är viktigt att följa med på sådana händelser och utvecklingar på aktiemarknaden för att kunna fatta informerade beslut om ens egna investeringar och finansiella planer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version