Norska kronan svagare mot euro och dollar efter låg inflation

Den norska kronan försvagas något mot centrala valutor som euro och dollar på onsdagsmorgonen. Detta sker efter att den norska inflationen i juni var lägre än förväntat, på 2,6 procent. Strax före offentliggörandet av siffrorna kl. 8 kostade en euro 11,48 kronor. Några minuter senare var priset 11,52 kronor enligt data från leverantören Infront. En dollar kostade 10,61 kronor innan nyheten, men steg på några minuter till 10,65 kronor.

Rente- och valutastrategen Nils Kristian Knudsen på Handelsbanken säger att kronförsämringen speglar att siffrorna var lägre än förväntat. Han säger också att förväntningarna på nivån för norska penningmarknadsräntor sjunker något. Sammanfattningsvis dämpar det förväntningarna på nivån för norska räntor något. Men det är inte tillräckligt för att framkalla någon betydande nedgång i kronan framöver. Mer data krävs för att kunna säga om detta är av varaktig karaktär.

Analys: Den låga inflationen i juni har påverkat den norska kronan negativt gentemot euro och dollar. Detta kan leda till ökad osäkerhet på valutamarknaden och påverka investerare som har exponering mot norska tillgångar. Det är viktigt att följa utvecklingen och vara medveten om potentiella risker och möjligheter som detta kan medföra för ens ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version