En australisk domare i surfing skickas hem från OS efter en kontroversiell bild

En australisk domare i surfing har dömt klart i OS. Orsaken? Han figurerar på ett foto med en av de tävlande på sina sociala medier. Domaren Ben Lowe syns på ett foto tillsammans med australiska surfstjärnan Ethan Ewing och hans tränare. Bilden, som har laddats upp på Instagram, får konsekvenser.

Internationella surfingorganisationen, ISA, agerar kraftigt och skickar nu hem domaren från OS-tävlingarna. ”Det är olämpligt för en domare att interagera på det här sättet med en idrottare och dennes lag”, skriver ISA i ett uttalande.

Lowe har fått kritik från brasilianskt håll under spelen. Många fans anser att han varit orättvis i sin bedömning av Gabriel Medina (ja, surfaren som fångades på den hyllade bilden). Surftävlingarna avgörs på Tahiti i Stilla Havet.

Analyserat: En australisk domare i surfing skickas hem från OS efter att ha publicerat en bild med en tävlande på sina sociala medier. Internationella surfingorganisationen reagerar starkt och anser att det är olämpligt beteende för en domare. Detta visar vikten av att upprätthålla integritet och professionalism inom idrottsevenemang för att undvika kontroverser och diskussioner om opartiskhet. Det är viktigt att alla inblandade i idrotten följer etiska riktlinjer för att säkerställa rättvisa och tillförlitliga tävlingar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version