Henrik von Eckermanns dröm om OS-guld stannar vid en dröm: uppdaterad nyhet

Världsettan slungades av hästen under hoppfinalen i Paris och lämnade Paris i tårar. Hade Henrik von Eckermann och hästen King Edward ridit felfritt under finalhoppningen skulle förutsättningarna för en OS-medalj vara goda. Halvvägs in i finalen såg det också väldigt bra ut för ekipaget. Men då hände något.

King Edward svängde bort från ett av alla hinder och i kalabaliken föll världsettan av sin häst. – Det är lite oförlåtligt från min sida… men vad ska jag göra? Det är jag som sabbar det, det är inte mer än så, säger han. Henrik von Eckermann står i den mixade zonen med ogenomträngliga solglasögon. Men 43-åringen är känslosam och har gråten i halsen. Efter en stund stockar sig rösten och han gråter. – Det är en skam, får han fram.

Lyckligtvis klarade sig båda oskadda, men drömmen om en OS-medalj försvann. Von Eckermann tyckte att allting kändes bra inledningsvis, men menar att han anade viss oråd vid det första vattenhindret. – Då fick vi ett för högt språng. På sätt fick vi mycket kraft framåt och på landningen var jag redan på väg till höger och han väljer lite till vänster. I detta tappar jag balansen och det gör väl att han undrar vad som händer.

Svensken lämnade hagen med nedsänkt huvud och därmed lämnar Sverige mästerskapet helt utan medalj i hästhoppningen.

Henrik von Eckermann har varit världsetta i snart två år och vunnit allt som går att vinna. Det enda han saknar är ett individuellt OS-guld. – Jag har inte varit med om något liknande. Jag har brutit ett ben men resultatmässigt i det här läget så är det det värsta som har hänt mig. Jag vill bara hem till min son och familj, säger han.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version