Investera i framtiden: Demonstrationer vid Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen höll en välkomstceremoni för nya studenter där rektorn Margaret Hagen höll tal. Under ceremonin demonstrerade några för Gaza och polisen ingrep till slut. En del av demonstrationen fångades på video av Rian Adamsadiq, där slagord som “Free Palestine” och “UiB har blod på händerna” skreks.

En person sprang upp på scenen och togs om hand. Andra klättrade på statyn på Muséplass. Vakter på platsen fick kontroll över flera demonstranter innan polisen ingrep. Demonstranterna fortsatte att skrika slagord utanför området.

Polisinspektör Lise Sverdrup säger att demonstranterna fick uttrycka sig utanför avspärrningarna. De togs ut och fick inte längre använda megafonen. Enligt Sverdrup var två polispatruller med fyra poliser och en polisman på motorcykel närvarande under öppningsceremonin.

Analys:
Demonstrationer och politiska åsikter är en del av studentlivet, men det är viktigt att hålla sig till reglerna och respektera andras åsikter. Investera istället i din utbildning och framtid genom att fokusera på dina studier och karriärmöjligheter istället för att delta i stökiga demonstrationer. Det är viktigt att skapa en trygg och respektfull studiemiljö för alla studenter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version