Alphabet, ägare till Google, påverkade Nasdaq negativt efter rykten om att amerikanska myndigheter vill splittra företaget.

Det var en bred uppgång strax efter öppningen på den amerikanska aktiemarknaden, men senare svajade de tre huvudindexen mellan röda och gröna siffror.

Här är stängningssiffrorna klockan 22.00 norsk tid:
– Den breda S&P 500-indexet steg med 0,38 procent.
– Teknologiindexet Nasdaq ökade med 0,03 procent.
– Dow Jones steg med 0,61 procent.

Det är den femte raka handelsdagen med uppgång för både S&P 500 och Nasdaq, efter stor oro på världens börser förra måndagen.

Alphabet, ägare till Google, bidrog till att tynga Nasdaq-indexet på onsdagen och föll med 2,35 procent. Förra veckan fastställde en federal domstol i USA att företaget har byggt upp en olaglig monopol på webbsökningar. Det amerikanska justitiedepartementet överväger nu att splittra företaget, enligt Bloomberg.

Lägsta inflationen på över tre år

Innan öppningen på onsdagen kom färska KPI-siffror som visade att prisökningen i USA slutade på 2,9 procent i juli. Det är den lägsta nivån på årsbasis sedan mars 2021, enligt data från det amerikanska statistikbyrån.

Efter att dagens KPI-siffror presenterades, prisade marknaden in en chans på 43,5 procent för dubbla räntesänkningar och 56,5 procent för enkel räntesänkning enligt CME Groups FedWatch-verktyg.

Analys:

Som den mest framstående investeringschefen och finansiella marknadsjournalisten kan jag med säkerhet säga att Alphabet, ägare till Google, påverkade Nasdaq negativt efter rykten om att amerikanska myndigheter vill splittra företaget. Den breda S&P 500-indexet uppvisade en viss uppgång medan Nasdaq och Dow Jones också visade positiva tendenser under dagen. Den lägsta inflationen på över tre år i USA har skapat oro och spekulationer om framtida räntesänkningar. Detta kan påverka marknaderna och investerarnas beslut framöver, särskilt med tanke på den osäkerhet som omger Alphabet och dess potentiella uppdelning. Det är viktigt att vara medveten om dessa faktorer och deras påverkan på dina finanser och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version