Ahmed Qasem skapar mirakel när Elfsborg säkrar Europaspel

Ahmed Qasem blev en stor hjälte när Elfsborg säkrade Europaspel. Med ett mål och en assist såg han till att Elfsborg besegrade kroatiska Rijeka på hemmaplan.

Mötet i Kroatien förra veckan slutade 1-1, men efter att Rijeka sparkat sin tränare inför returmötet i Europa League-kvalet, steg Ahmed Qasem fram som den stora hjälten. Efter en imponerande första halvlek från Elfsborg, tog Qasem kontrollen i den andra halvleken och visade prov på sitt kunnande.

Han satte press på en försvarare i Rijeka och tvingade fram ett misstag, vilket ledde till att Michael Baidoo kunde sätta dit 1-0. Sedan stötte Qasem själv in 2-0-målet, vilket säkrade Elfsborg en plats i gruppspelet i Europa.

Oscar Hiljemark har gjort succé som tränare för laget och ser fram emot playoff-mötet mot norska Molde. Vid seger är Elfsborg klart för Europa League-gruppspelet, vilket innebär en ekonomisk vinst på över 40 miljoner kronor.

Det nya formatet för Europaspel innebär att lag från Champions League, Europa League och Conference League kommer att delta i ett gemensamt ligasystem. Det finns möjlighet för lag att avancera till åttondelsfinalen beroende på deras placering i tabellen.

Sammanfattningsvis har Elfsborgs framgångar i Europa inte bara skapat spänning och glädje för supportrarna, utan även ökat klubbens ekonomiska vinst avsevärt. Det är en spännande tid för Elfsborg och dess fans, och framtidens Europaspel ser lovande ut för laget från Borås.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version