Avance Gas Säljer 12 Fartyg Till BW LPG För 11 Miljarder Kronor

Avance Gas VD, Øystein Kalleklev, avslöjar att vinsterna som genereras tillhör aktieägarna i samband med försäljningen av 12 fartyg. Detta rederi säljer sin flotta av VLGC-fartyg till BW LPG för 1,05 miljarder dollar, vilket motsvarar över 11 miljarder kronor med dagens valutakurs.

Transaktionen innebär att Avance Gas avyttrar åtta fartyg byggda 2015 och fyra fartyg byggda 2022 och 2023. Genom affären kommer 19,29 miljoner nya BW LPG-aktier att emitteras till Avance Gas samt 585 miljoner dollar i kontanter.

Avance Gas förutspår en vinst på 315 miljoner dollar och kommer att fortsätta att betala utdelningar till aktieägarna efter försäljningen. VD Kalleklev beskriver affärsförhållandena som “attraktiva” och nämner att det är fördelaktigt för aktieägarna att dra nytta av de höga andrahandspriserna.

BW LPG, ledd av Andreas Sohmen-Pao från BW Group, har också sett en ökning på börsen det senaste året, med en uppgång på 90 procent. Efter transaktionen kommer BW LPG att äga 53 fartyg medan Avance Gas kommer att behålla fyra MGC-fartyg.

Affären betecknas som en viktig milstolpe i BW LPGs historia och förväntas stärka företagets kommersiella skala och operativa utnyttjande under de kommande åren. Efter nyheten har Avance Gas-aktien stigit med 10 procent och BW LPG-aktien med 2,6 procent.

Analys:
Avance Gas har framgångsrikt sålt sin flotta av fartyg till BW LPG, vilket förväntas generera betydande vinster för aktieägarna. Transaktionen markerar en viktig milstolpe för båda företagen och förväntas stärka deras position på marknaden. Det är en positiv utveckling för investerare och visar på företagens förmåga att genomföra lönsamma affärer. Denna affär kan ha en positiv effekt på både Avance Gas och BW LPGs aktiekurser och utdelningspotential i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version