Elvira Khasanova sätter nytt världsrekord i 10 km gång – men det räknas inte

Elvira Khasanova, 24 år, har nyligen satt ett nytt världsrekord i 10 km gång på de ryska mästerskapen i Yekaterinburg. Trots att hennes rekordtid på 40.59,93 gör henne till den första kvinnan att gå under 41 minuter, kommer rekordet inte att godkännas av det internationella friidrottsförbundet eftersom inga internationella domare var närvarande. Trots detta kommer hon ändå att belönas med en miljon rubel av det ryska friidrottsförbundet.

Elvira Khasanova deltog i OS i Tokyo 2021 och kom på 16:e plats i damernas 20 km lopp. Hon deltog inte i OS i Paris. Det nuvarande världsrekordet på 10 km (41.04) innehas av en annan rysk idrottare, Yelena Nikolayeva, sedan 1996.

Analyserat: Trots att Elvira Khasanova har satt ett imponerande världsrekord i 10 km gång, kommer det tyvärr inte att erkännas på internationell nivå. Det är viktigt att vara medveten om reglerna och kraven för att ett rekord ska godkännas för att undvika liknande situationer i framtiden. Men trots detta kan vi beundra hennes imponerande prestation och önska henne fortsatt framgång i framtida tävlingar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version