Kronprinsessan Mette-Marit fyller 51 år – Officiell flaggdag i Norge för att fira kronprinsessans födelsedag

Mandag är det kronprinsessan Mette-Marits födelsedag, och hon fyller 51 år. Det är en officiell flaggdag över hela Norge för att markera kronprinsessans födelsedag. En anledning som är automatiskt markerad i mångas kalendrar på mobiltelefonen.

Kronprinsessans födelsedag firas privat, enligt kommunikationsrådgivare Sara Svanemyr vid Det Kongelige Hoff till NTB. De kungliga födelsedagarna firas vanligtvis privat, men förra året firades både Mette-Marit och kronprins Haakons 50-årsjubileum med en stor hagefest på Slottet.

Tidigare denna månad var Mette-Marit i Paris med kronprins Haakon för att heja på de norska idrottarna i OS. Resan blev dock försenad efter att hennes son, Marius Borg Høiby, blivit misstänkt för kroppsskada och skadegörelse efter en våldshändelse på Frogner. Høiby har erkänt straffskyldighet och kommer att förhöras av polisen denna vecka.

Efter fem års paus var kronprinsessan tillbaka på Litteraturtoget i sommar, vilket fraktar en biblioteksvagn med delar av hennes privata boksamling. Årets tur gick längs Rørosbanen med stopp i Elverum, Alvdal och Røros. VG träffade kronprinsessan på tåget, där hon pratade om det nya skedet i livet efter att prinsessan Ingrid Alexandra flyttat hemifrån och prins Sverre Magnus har avslutat gymnasiet.

Analyserat och förklarat enkelt: Kronprinsessan Mette-Marit fyller 51 år och det är en officiell flaggdag i hela Norge. Hon firar sin födelsedag privat och har nyligen varit involverad i en straffesak med sin son. Trots detta har hon gjort en comeback på Litteraturtoget efter fem års paus. Denna händelse markerar en ny fas i hennes liv där hon har mer fritid och återupptar aktiviteter hon gjorde i sin ungdom. Detta visar att även kungligheter har sina personliga och familjära utmaningar, men fortsätter ändå att engagera sig i offentliga evenemang och aktiviteter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version