Oslo Børs hade en fantastisk tio dagars uppgång, men idag öppnade marknaden ned. Efter att ha sett en liknande lång uppgång i oktober 2004. Huvudindexet öppnade ned med 0,62 procent idag.

Idag har flera företag presenterat sina resultat för det andra kvartalet. Ett av dessa företag är solenergiföretaget Otovo, som redovisade en förlust före skatt på -111 miljoner kronor, jämfört med -90 miljoner kronor föregående år. Totala intäkterna för kvartalet var 183 miljoner kronor, ned från 322 miljoner kronor föregående år. Otovo-aktien föll med 19 procent vid öppning.

Även uppfödningsföretaget Salmar rapporterade en nedgång i resultatet för det andra kvartalet. Det operativa rörelseresultatet sjönk till 1,39 miljarder kronor, från 1,75 miljarder föregående år. Salmar-aktien är ner cirka fyra procent idag.

Analytiker pekar på att Salmars kostnadsprognos för det tredje kvartalet är högre än förväntat. Pareto Securities förväntas sänka sina estimat för företagets resultat 2024 med 4-5 procent efter rapporten.

Det är viktigt att följa med på sådana händelser på börsen, då de kan påverka dina investeringar och ekonomi. Att hålla koll på företagens resultat och marknadsreaktioner kan hjälpa dig att fatta bättre beslut när det gäller dina investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version