Investeringsexperten avslöjar: Prinsesse Märtha Louise och Durek Verretts gin – En ekonomisk succé eller en finansiell flopp?

Helsedirektoratet förväntas meddela resultatet av en tillsynsprocess mot den kontroversiella ginen senare idag. Från det att produkten lanserades den 8 maj till den 22 augusti har det sålts 986 liter av prinsesse Märtha Louise och Dureks Verretts gin, enligt pressekontakt Sunniva Agnete Trøen på Vinmonopolet.

Ginen, nu känd som OHD Pink Gin, finns i Vinmonopolets beställningssortiment. Den bästsäljande ginen i beställningssortimentet sålde jämförelsevis 17 000 liter under samma period enligt Vinmonopolet. Vinmonopolet meddelade den 26 juni att de stoppade försäljningen av den första flaskan på grund av potentiella överträdelser av alkoholreklamförbudet. Helsedirektoratet bekräftade sedan att de inledde en tillsynsprocess.

En konklusion i ärendet förväntas idag mellan kl. 13 och 14 enligt Helsedirektoratet. Från den 8 maj till den 22 augusti såldes totalt 30 miljoner liter drycker på landets pol, varav 287 000 liter var gin. Den bästsäljande ginen i basutbudet stod för 87 000 liter under samma period.

Analyserat och förklarat: Den kontroversiella ginen skapade rubriker och frågor kring alkoholreklamförbudet. Med nästan 1 000 sålda liter på kort tid har den fått uppmärksamhet i marknaden, men jämfört med andra giner ligger den fortfarande långt efter i försäljning. Helsedirektoratets beslut kan påverka framtida försäljning och marknadsföring av produkten. Det är viktigt att följa utvecklingen för att förstå hur detta kan påverka både konsumenter och investerare i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version