Matt Smith kritiserar triggervarningar på filmer idag

Skådespelaren Matt Smith, 41, har delat med sig av sin avsky för triggervarningar på filmer idag. Han menar att spänningen och obehaget i filmer har minskats genom dessa varningar. Smith anser att vuxna borde kunna hantera konst som väcker starka känslor utan att behöva förvarnas. Han ifrågasätter den moderna trenden att censurera berättelser och är skeptisk till triggervarningar.

I en intervju med The Times sa Smith: “Jag oroar mig för att allt blir nedtonat och förenklat. Vi talar om att publiken kommer att bli rädd innan de ens har sett något.” Han tillade att han inte är en förespråkare för triggervarningar och att det är tråkigt att berättelser inte får komma fram på grund av rädsla för att någon ska bli upprörd.

Matt Smith är mest känd för sin roll som den elfte Doktorn i TV-serien Doctor Who. Trots att han var tveksam till rollen i början tackade han till slut ja och spelade Doktorn från 2010 till 2013. Han har också medverkat i andra framgångsrika TV-serier som Game Of Thrones spinoff-serie The House Of Dragons.

House Of The Dragon följer fejden mellan Drottning Alicent Hightower och Drottning Rhaenyra Targaryen när de kämpar om vem som till slut ska styra från Järntronen. Den andra säsongen med åtta avsnitt hade premiär på Max den 16 juni.

Genom att ifrågasätta triggervarningar och censur i konstvärlden visar Matt Smith på vikten av att kunna utforska och uppleva berättelser utan förutfattade meningar. Det är en påminnelse om att konst och underhållning bör vara djärv och gripande utan att behöva anpassas till en förutsägbar norm. Säsong ett av House Of The Dragon hade premiär den 21 augusti 2022. Första avsnittet drog stora tittarsiffror när det lockade hela 10 miljoner tittare, vilket ledde till att säsong 2 förnyades inom bara en vecka efter premiäravsnittet. Varje avsnitt av House of the Dragon säsong 1 hade i genomsnitt 29 miljoner tittare i USA. Serien utspelar sig 200 år före händelserna i Game of Thrones och är baserad på George R.R. Martins Fire & Blood-romaner.

Analys: House Of The Dragon har snabbt blivit en framgångsrik serie med imponerande tittarsiffror och en lojal publik. För investerare kan detta tyda på potentiella möjligheter inom underhållningsindustrin och för tittare erbjuder det en spännande ny serie att följa. Det är viktigt att vara medveten om trender inom populärkulturen och hur de kan påverka olika sektorer, inklusive investeringar och personlig underhållning.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version