Efter en tung start på dagen vänder Wall Street uppåt – brist på säkerhet runt omkring, säger investeringsdirektören

Handeln är igång i New York. Foto: Peter Morgan / AP / NTB

Publicerad: För mindre än 2 timmar sedan
Uppdaterad nu precis

Det svänger på Wall Street på onsdagen efter en kraftig nedgång på tisdagen. Så här gick de ledande indexen på Wall Street efter ungefär en timmes handel på onsdag:

– Dow Jones är upp 0,24 procent
– Teknikindexet Nasdaq är upp 0,05 procent
– Den breda S&P-indexet är ner 0,16 procent

Investerare väntar nu spänt på fredagens jobbsiffror från USA.

– Ett besvikande resultat kommer att skrämma marknaderna lite, säger Neil Birrell, investeringsdirektör på Premier Miton Investors, till Bloomberg.
– Det är bara brist på säkerhet runt omkring. Jag är inte modig nog att säga “köp dippen” på onsdagen när siffrorna kommer på fredag, säger han.

Brett fall
Tisdagen slutade med en bred nedgång på Wall Street. Fallet drevs bland annat av de stora teknikaktierna.

Flera beskriver dagen som den sämsta sedan börskraschen i början av augusti. Rädslan för att den amerikanska ekonomin är på väg in i en recession drogs återigen fram som en av orsakerna till att börserna föll.

På onsdagsmorgonen kunde man även läsa att de asiatiska aktiemarknaderna följde Wall Street nedåt. Den viktiga Nikkei-indexen avslutade onsdagen med en nedgång på 4,24 procent. Den breda Stoxx 600-indexen i Europa visade också en nedgång på 1,08 procent under dagen när Wall Street öppnade.

Snudde upp
Bland annat störtade KI-aktien Nvidia med hela 9,54 procent. Företaget har blivit ett av världens mest värdefulla företag. Börskraschen skar bort cirka 279 miljarder dollar från börsvärdet.

Nvidia inledde dagen med nedgång. Tidigare på dagen kunde Bloomberg rapportera att det amerikanska justitiedepartementet hade stämt företaget inför rätta.

Efter en timmes handel hade aktien dock vänt uppåt med en uppgång på 0,84 procent under dagen.

Svagare än väntat
Jolts-statistiken för juli presenterades på onsdagen. Siffran visar antalet lediga jobb i USA.

Resultatet landade på 7,7 miljoner, vilket är den lägsta nivån sedan 2021, skriver CNBC.

Analytikerna hade förväntat sig att det skulle hamna på 8,1 miljoner enligt tidningen.

Analys:
I denna artikel beskrivs den volatila situationen på Wall Street med en snabb vändning från en kraftig nedgång till en viss återhämtning. Investeringsexperten varnar för osäkerheten på marknaden och betonar vikten av att vara försiktig med att köpa dippar. Både den amerikanska och de asiatiska marknaderna påverkas av ekonomiska indikatorer och politiska händelser, vilket kan påverka investerarnas beslut. Det är viktigt att vara medveten om dessa faktorer och överväga risken innan man gör finansiella beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version